Zorgpremie 2014 inkomensafhankelijk & zorgtoeslag afgeschaft


Het ziet ernaar uit dat wanneer de plannen van de PVDA en VVD worden goedgekeurd door de achterban, er flinke veranderingen worden doorgevoerd in het zorgstelsel.

De zorgtoeslag wordt afgeschaft. Daar staat tegenover dat de zorgpremie inkomensafhankelijk wordt.

 

Zorgpremie inkomensafhankelijk

In het nieuwe concept regeerakkoord is afgesproken dat de zorgpremie inkomensafhankelijk wordt. Dit houdt dus in dat mensen met een hoger inkomen meer premie zullen betalen dan mensen met een laag inkomen. Wat dit precies voor jouw portemonnee betekent is nog niet duidelijk. Zodra er meer bekend is over de hoogtes van de zorgpremies, zullen we erover berichten. Ook het eigen risico zal inkomensafhankelijk worden. Afhankelijk van je inkomen ga je 180, 350 of 595 eigen risico betalen.

Zorgtoeslag afgeschaft

Ook is bekend geworden dat de zorgtoeslag in zijn geheel zal worden afgeschaft. Dat zal worden opgevangen door de premieverlaging voor lagere inkomens.

Impact op vergelijking

Bovenstaande zal van invloed zijn op de dienstverlening van deze website. Tegen die tijd zullen we de vergelijking van de zorgverzekeringen volledig hebben aangepast, zodat je alsnog snel en gemakkelijk kunt zien wat je bij welke verzekeraar betaalt.

VN:F [1.9.20_1166]
Beoordeel met 5 sterren:
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Geplaatst in Nieuws. Bookmark the permalink.

One Response to "Zorgpremie 2014 inkomensafhankelijk & zorgtoeslag afgeschaft"